Tabergs IP
4 juni 2018
19:00

Don't stop believin'

Måndag och återigen match på agendan. Det sägs att ju mer man vinner ju närmare kommer man en förlust och det är något SIS vet med sig dock är det inget som avskräcker. SIS håller måttet återigen även om det var tajt så kunde man gå segrande ut striden mot Taberg/Tenhult.

SIS är det lag som börjar bäst och behåller lugnet och hittar bra kombinationer och försöker att såga sig framåt. Det dröjer inte länge innan SIS ska ta ledningen och det genom Nikolina, efter en enkel lyftning ifrån Magda kan Niko nicka in bollen i öppet mål. Kort efter kvitterar Taberg/Tenhult och SIS hamnar lite i gungning och matchen börjar bölja fram och tillbaka. Trots minimerat spelövertag för SIS kan inte Taberg/Tenhult hota något nämnvärt. I den 32 andra matchminuten skall SIS återta ledningen och det genom lagets yngsta spelare, Elina Lööv. Återigen är det Magda som står för leveransen på främre stolpen och Elina behöver bara sätta dit foten och se bollen gå in.
Första halvlek slutar 2-1 till Svart farvör.

Andra halvlek börjar och SIS tar tag i taktpinnen direkt, men vinner boll på mitten och försöker att hota i djupet flera gånger men tyvärr finns inte skärpan i sista tredje delen där. Ju längre halvleken lider så sprider sig frustrationen i båda lagen, SIS går för ytterligare ledningsmål och Taberg/Tenhult jagar kvittering, Taberg/Tenhult räknas till två skott på mål i andra halvlek och SIS fem, dock ingen boll som letar sig in för något av lagen. Matchen slutar 1-2 till SIS och man behåller sin vinststreak på 6 raka segrar. Bäst för dagen var nytillskottet Stephanie Barck och Elina Lööv, Steph krigade och vann mycket boll och var nyttig för SIS. Elina hotade Taberg/Tenhults backlinje flera gånger och visade prov på bra löpvilja och krönte även kvällen med ett mål och utsedd till matchens lirare.

Matchens bästa
- SIS centrala mittfält
- Magda, är det krutet blött så är det skönt att skyttedrottningen kan servera sina medspelare
- 6-0-0

Matchens sämsta
-

På torsdag går SIS nästa tungviktsmöte och det sker på Movalla, man gästas av Hestra/Grimsås som slog Norrahammar med 4-1.
Var: Movalla
När: 19:00, Torsdag.